fbpx
Сьогодні
18:09 22 Кві 2022

Україна і рф провели раунд перемовин. Проте лавров каже, що вони "застопорились"

Голови переговорних груп України та Росії провели переговори в останні дні. Проте міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що хід перемовин нібито зупинився.

Про це пише УП.

Голова переговорної групи Давид Арахамія підтвердив у коментарі УП, що раунд перемовин через онлайн-зв'язок провели 21 і 22 квітня.

Разом з тим Лавров заявив, що хід перемовин нібито зупинився.

"Ми вели переговори. Зараз вони зупинилися, тому що п'ять днів тому чергова пропозиція, яку ми передали українським переговорникам, яке було сформульовано, зважаючи на їхні коментарі, наявні на той момент – залишається без відповіді", – заявив Лавров.

Український високопосадовець на умовах анонімності в коментарі УП сказав, що Україна висунула російським переговорникам ультиматум, що проведення російськими окупантами так званого "референдуму" на Херсонщині поставить крапку в переговорах.

Лавров додав на пресбрифінгу, що росіяни не ведуть переговорів щодо гарантій безпеки й не впливають на перелік країн, які Україна вбачає своїми гарантами безпеки.

Крім того, на питання журналіста щодо заяви Зеленського про те, що знищення російськими військовими захисників Маріуполя поставить крапку в перемовинах, Лавров сказав, що "Росія не буде терпіти ультиматуми".

Російський міністр виступив після завершення перемовин зі своїм візаві з Кахазстану Мухтаром Тлеуберди. Лавров сказав, що розповів Тлеуберди про хід перемовин з Україною під час офіційної розмови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: