fbpx
Сьогодні
10:02 23 Кві 2022

У Київській області закінчується ексгумація: кожен третій загиблий – з Бучі

Людей ховали у траншеї, яку викопали неподалік церкви

На території звільненої від російської навали Бучі Київської області закінчується збір та ексгумація тіл загиблих від рук загарбників громадян

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook мера міста Анатолія Федорука.

"У нас у Бучі закінчується важливий і складний процес – збір та ексгумація тіл загиблих і померлих на території Бучанської громади.

Цифра, яку маємо станом на сьогодні – 412.

Але її все ще будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів, які працюють без вихідних.

Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області – з Бучі.

В окрему справу виділена братська могила коло Церкви Андрія Первозванного по вулиці Богдана Хмельницького, 7-б, де загалом дістали 117 тіл, зокрема 30 жінок та 2 дитини.

Там є вбиті, застрелені і закатовані окупантами, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька хлопців зі Збройних Сил України", зазначив очільник.

Зі слів мера, тепер головне завдання – ідентифікувати кожного. Біля моргу працює інформаційний центр, який допомагає родичам знайти, опізнати та поховати своїх близьких.

Також працює кол-центр і є волонтери в ЦНАПі, які надають інформацію за номером телефону: +380683282892.

Федорук запевняє, що Бучанська міська рада забезпечує всі родини загиблих у Бучі та на території громади необхідною атрибутикою.

"Також є необхідна кількість місць на цвинтарі по вулиці Депутатській. Все безкоштовно – за рахунок бюджету громади. За це відповідає керівник ритуальної служби Капличний Сергій, його телефон: +380679523112.

Ми хочемо допомогти родинам поховати загиблих протягом найближчого тижня – до поминальних днів.

Якщо у вас є інформація про те, що когось все ще не ексгумували або вам не змогли допомогти наші співробітники і волонтери, пишіть у коментарях, будемо окремо з'ясовувати і шукати.

Це наша спільна біда. І це наше завдання – зробити так, щоб кожен невинно убієний був ідентифікований і похований належним чином", наголосив голова міста.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, 24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

Уже 8 березня у захоплених містечках під Києвом – Гостомелі, Бучі, Ірпені, Ворзелі – була гуманітарна катастрофа.

Як писала Рубрика, 1 квітня Бучу звільнили від російських окупантів.

2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах було поховано майже 300 містян, по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них зі зав'язаними руками.

Станом на ранок 4 квітня у Бучі поховали 330-340 вбитих росіянами цивільних.

3 квітня генпрокурор повідомила, що з території Київської області, яку звільнили від окупантів, на експертизу вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило список військовослужбовців 64-ї окремої мотострілецької бригади Росії, які чинили злочини проти українців у Бучі під Києвом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: