fbpx
Сьогодні
16:13 22 Кві 2022

У Зеленського розповіли про відновлення звільнених від окупації територій

English version here

На Київщині та в інших областях України триває відновлення інфраструктури звільнених від окупантів територій.

Про це проінформував у п'ятницю заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, пише УНН.

"Триває відновлення інфраструктури звільнених від окупантів територій. 380 працівників та 130 одиниць техніки ретельно приберають передмістя Києва. На сьогодні очищено: Ірпінь – 113 км доріг та вулиць, Буча – понад 30 км доріг, Бородянка – 20 км, Ворзель – 8, Гостомель – 4 км. Загалом вдалось розчистити понад 300 км доріг та вулиць Київщини", – повідомив Тимошенко.

З його слів, у Київській області відновлено рух на семи переправах, продовжуються роботи з облаштування восьми переправ біля зруйнованих мостів. Також дорожниеки планують протягом місяця відновити переправи на трасі в Житомирській області – через російсько-українську війну на трасі M21 було знищено міст через річку. Громадянам доводиться робити майже 30-кілометровий гак. Тимчасова переправа матиме дві смуги руху, щоб забезпечити рух транспорту в обидва боки.

Внаслідок ракетного удару по Броварах було знеструмлено 72% міста. Послуги з електро- та водопостачання були відновлені у повному обсязі, повідомив Тимошенко.

Крім того, повідомив заступник глави ОП, Ірпіньводоканал повністю запустили водопостачання у всю систему Бучі, але через відсутність електроенергії вода покищо є тільки там, де будинки розміщені нижче водопровідних мереж. У місто частково вдалось повернути мобільний зв'язок.

У Бородянці найближчим часом фахівці зможуть повністю відновити роботу каналізаційної системи. В Бучі розпочали встановлення вікон у будинках. Протягом минулої доби під'єднали світло 29-м населеним пунктам, та 91 населений пункт Київщини вже відновив газопостачання.

Підрозділи ДСНС повноцінно запрацювали у звільнених Чорнобилі, Іванкові та Димері, повідомив Тимошенко. На Харківщині іде активна відбудова інфраструктури. У Харкові відновлено газопостачання п'яти житлових будинків, щ обули пошкоджені під час обстрілів.

У Балаклії, зі слів чиновника, мешканці частини міста вже теж можуть скористатись газовою плитою чи колонкою.

Комунальники проводять до ладу житловий фонд Харкова, закривають вікна, ремонтують покрівлі, мережі водопостачання та опалення, приберають парки.

"Дергачі – знову зі світлом. Під'єднали 2200 споживачів. У селах Ємці та Шовкопляси газопостачання повністю відновлено всім абонентам", – сказав він.

Також Тимошенко повідомив, що понад місяць на Чернігівщині йшли бої, частина області була окупована, ворог руйнував інфраструктуру. У результаті бойових дй пошкоджено понад 600 км доріг та 20 мостів у межах області. Наразі дорожники вже відновили проїзд біля чотирьох зруйнованих споруд, організувавши тимчасові об'їзди. На трьох тимчасових спорудах цього тижня тривають роботи.

Водночас розпочато роботи з ямкового ремонту на транспортних коридорах, що ведуть до Києва.

"Сумщина також наводить лад – спеціалісти обстежують постраждалі від бомбардувань житлові будинки. У всіх територіальних громадах області проводиться тимчасове під'єднання до електричних мереж, щоб якнайшвидше відновити електропостачання населенню", – додав замглави Офісу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: