fbpx
Сьогодні
06:27 24 Лют 2022

ПУТІН ПОЧАВ ВІЙНУ. У Києві, Харкові, Маріуполі та інших містах України лунають вибухи

English version here

Президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції».

Про це йшлося в трансляції, яку вів канал «Росія 24».

Путін заявив, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі.

«Мною ухвалено рішення про проведення спеціальної військової операції. Її мета захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму, і для цього ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України, а також переказу суду тих, хто вчинив численні криваві злочини проти мирних жителів, у тому числі та громадян РФ», заявив він.

Путін звернувся до військових РФ та зазначив, що певен у тому «що віддані Росії військовослужбовці професійно та мужньо виконають свій обов'язок, а всі рівні влади діятимуть злагоджено».

Жителі низки міст України, зокрема Києва, Харкова, Бердянська, Одеси, Маріуполя, Житомира, Борисполя повідомляють у соцмережах про звуки вибухів та пострілів, що пролунали близько 5 ранку.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив у Twitter, президент Росії Володимир Путін розпочав повномасштабну війну проти України. «Тривають удари по мирних українських містах. Це загарбницька війна. Україна буде захищатися та переможе. Світ може і має зупинити Путіна. Час діяти — просто зараз», — написав він.

Журналіст Андрій Цаплієнко пише, що «крилатими та балістичними ракетами обстрілюють стратегічні об'єкти Києва».

Радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пише, що удари ракет відбулися по центрах військового Управління, аеродромах, військових складах у Києві, Харкові, Дніпрі. Також повідомляється про артилерійські обстріли кордону.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у коментарі «Українській правді» заявив, що президент скликає засідання РНБО, щоб ввести воєнний стан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: