fbpx
Сьогодні
Відео 08:51 20 Кві 2022

Залишилися лічені дні або години: Командир морпіхів звернувся до світу вивезти людей із Маріуполя до третьої держави

English version here

Фото: Reuters

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави провести "екстракцію" з Маріуполя

Про це зазначено у відеозвернення Волини, яке оприлюднила у Facebook журналістка Наталя Нагорна.

"Це наше звернення до світу. Це може бути нашим останнім зверненням. В нас, можливо, залишилися лічені дні або години.

Угруповання противника в десятки разів перебільшує нас. Вони мають панування в повітрі, в артилерії, в угрупованнях, які діють на суходолі, в техніці й танках.

Ми ведемо оборону на одному об'єкті, на заводі, де знаходяться військові Маріупольського гарнізону та цивільні особи, які потрапили в пастку війни.

Ми звертаємося до світових лідерів допомогти нам. Ми звертаємось із проханням застосувати до нас процедуру "extraction" та вивести нас на територію третьої держави.

Маріупольський гарнізон військових – з нами більше 500 поранених бійців та сотні цивільних осіб, серед яких є жінки та діти.

Ми просимо надати нам безпеку на території третьої держави", зазначив командир морпіхів.

Як повідомляла Рубрика,  у ніч на 20 квітня Сергій Волинський (Волина) поширив письмове звернення, в якому озвучив два варіанти порятунку Маріуполя: військовий – із блискавичною операцією, чи політичний – через домовленості.

Раніше президент Володимир Зеленський говорив про готовність Туреччини забрати цивільних людей та поранених бійців із заблокованого Маріуполя по морю кораблями.

Туреччина вела переговори про це, але досі вони не приносили результату.

Довідка.

Ексфільтрація чи екстракція – тактика переміщення персоналу (військових, цивільних) із ворожого середовища в безпечну зону в умовах, коли є загроза втрати контролю над територією й загибелі людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: