fbpx
Сьогодні
08:04 20 Кві 2022

Ще є шанс урятувати Маріуполь: Командир морпіхів запропонував 2 варіанти порятунку міста

Фото: Скріншот

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волинський, котрий боронить Маріуполь, запропонував два варіанти порятунку міста та його жителів

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook-сторінку Волинського.

"Перший це різка військова операція, яка відбуватиметься прямо зараз із усіма необхідними засобами.

Кількісним, оснащеним угрупуванням сил, яке в один ривок різким і глибоким ударом з'єднає нас у нашому районі оборони.

Ключовим вважаю перевагу в повітрі та артилерії. Варіант можливий, хоча складний та ризикований.

Другий – політичне рішення. Його бачу цілком реальним за умови ефективної дипломатії", зазначив командир.

До того ж, Волинськмй закликає дипломатів сприяти міжнародному контролю за безпекою виходу бойового гарнізону та цивільних осіб, які потрапили в капкан війни у Маріуполі.

Командир морпіхів адресував своє звернення світовим лідерам, громадянським та релігійним діячам, дипломатам: "Ще є шанс урятувати Маріуполь. Життя тисяч людей зараз у ваших руках".

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, російські окупанти завдають ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами.

В підземних укриттях металургійного комбінату знаходиться не менше 1000 цивільних. Переважно це жінки с дітьми та літні люди.

Як раніше писала Рубрика, Президент Володимир Зеленський впевнений, що знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку на перемовинах з росією.

Російські загарбники пропонували українцям у Маріуполі здатися, але українські воїни ігнорують такі пропозиції загарбників.

24 березня в окупованому Докучаєвську (ОРДО) росіяни створили фільтраційний табір для цивільних осіб, які намагаються залишити Маріуполь.

Станом на 18 квітня російські окупанти утримують в "фільтраційних таборах" по лінії Мангу-Нікольске-Ялта не менш 27 тисяч людей.

Нагадаємо, що Маріуполь з 1 березня перебуває в облозі, росіяни постійно обстрілюють його, намагаючись взяти місто під свій повний контроль.

У захисників Маріуполя не залишилося боєприпасів та їжі. Частина морських піхотинців змогла прорватися до пердставників полку "Азов" і продовжує боронити місто, частина ж потрапила в полон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: