fbpx
Сьогодні
18:27 17 Кві 2022

Зеленський сподівається на візит Байдена в Україну

Фото: Рубрика

Президент Володимир Зеленський чекає на візит президента США Джо Байдена, імовірно до Києва.

Про це він повідомив у інтерв'ю телепрограмі State of the Union, пише ЄП.

Повна версія інтерв'ю буде транслюватися у неділю 17 квітня, а наразі оприлюднені фрагменти розмови Зеленського із ведучим Джейком Таппером. Один з них присвячений можливості візиту президента США до України.

"Чи хочете ви, щоби президент Байден приїхав сюди?" – спитав Таппер, перебуваючи разом із Зеленським в одному з приміщень Офісу президента на вулиці Банковій, у Києві.

"Так", – відразу відповів президент.

"А є якісь плани щодо його приїзду?", – уточнив ведучий.

"Думаю, він приїде. Я думаю, він приїде, – повторив Зеленський, – Це звичайно його рішення, і це залежатиме від безпекової ситуації. Але я вважаю, що оскільки він є президентом США, то він повинен приїхати. Щоби побачити".

Раніше Байден заявив, що готовий особисто приїхати до України.

Проте у Вашингтоні заявили, що поки що не відправляють Байдена в Україну.

Довідка

Останнімитижнями Київ відвідали президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та прем'єрміністр Великої Британії Борис Джонсон, прем'єр Словаччини Едуард Гегер, а також лідери Естонії, Латвії, Литви та Польщі.

Американські ЗМІ повідомляли, що Сполучені Штати обмірковують візит високопосадовця до Києва на знак солідарності з Україною. Втім, потенційними кандидатами для візиту до Києва називалися держсекретар США Ентоні Блінкен або міністр оборони Ллойд Остін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: