fbpx
Сьогодні
17:01 15 Кві 2022

У Вашингтоні заявили, що поки що не відправляють Байдена в Україну

English version here

Фото: Reuters

Президент США Джо Байден наразі не має планів відвідувати Україну.

Про це заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі, повідомляє The Washington Post.

"Він готовий. Він готовий до всього. Чоловікові подобається швидка машина, якісь авіатори. Він готовий їхати в Україну. Це правда. Це так. Ми не відправляємо президента в Україну", – заявила Псакі.

Вона сказала, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який несподівано відвідав Київ минулої неділі, здійснив восьмигодинну поїздку потягом "через зону бойових дій", щоб дістатись до центра України.

"Тож ні, це не входить до планів президента Сполучених Штатів. Ми всі повинні, можливо, відчути полегшення з цього приводу. У нього є ще декілька справ", – заявила Псакі.

Раніше Байден заявив, що готовий особисто приїхати до України.

Довідка

Останнімитижнями Київ відвідали президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та прем'єрміністр Великої Британії Борис Джонсон, прем'єр Словаччини Едуард Гегер, а також лідери Естонії, Латвії, Литви та Польщі.

Американські ЗМІ повідомляли, що Сполучені Штати обмірковують візит високопосадовця до Києва на знак солідарності з Україною. Втім, потенційними кандидатами для візиту до Києва називалися держсекретар США Ентоні Блінкен або міністр оборони Ллойд Остін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: