fbpx
Сьогодні
13:32 29 Бер 2022

Шойгу заявив, що українській армії "завдано суттєвої шкоди", тому можна знову "звільняти Донбас"

Завдання першого етапу спецоперації РФ виконані і тому це дозволяє зосередити основні зусилля на досягненні головної мети – звільненні Донбасу

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на селекторній нараді 29 березня, цитує російський "Інтерфакс".

"Спочатку про хід спеціальної військової операції російських Збройних сил на території України. Загалом основні завдання першого етапу операції виконані.

Істотно знижено бойовий потенціал українських Збройних сил, що дозволяє зосередити основну увагу та основні зусилля на досягненні головної мети – звільненні Донбасу", повідомив Шойгу.

Як зазначив Міноборони РФ, окупанти "завоювали повітря, практично знищили військово-повітряні сили України та систему її протиповітряної оборони".

Також Шойгу заявив, що Військово-морські сили України "перестали існувати".

Нагадаємо, що йде вже тридцять четверта доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню.

Ворог наносить ракетні удари та постійно обстрілює по Київщину, Харківщину, Луганщину, продовжує руйнувати Чернігів, на Донеччині українські війська вперто відбивають спроби наступу російських окупантів.

Українські Сили оборони стримують супротивника у всіх напрямках.

Як повідомляла рубрика, Повітряні Сили України (яких, на думку, Шойгу вже майже не існує) за добу 28 березня знищили 17 повітряних цілей ворога: 8 літаків, 3 вертольоти, 4 БПЛА та дві крилаті ракети.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, в ніч на 24 лютого 2022 року росія підступно завдала ударів по Україні з території Білорусі та почала рух військ за кількома напрямками кордону.

Путін назвав це "спецоперацією".

Кінцева мета якої спочатку, зі слів путіна, була сформулювана як "допомогу "Л/ДНР" потім як – "звільнення України від (невідомих) нацистів".

Пізніше РФ почала озвучувати "лякалки", що Україна за підтримки США нібито розробляє "етнічно орієнтовану біологічну зброю" та навіть "ядерну зброю".

Росія порушує правила ведення війни, обстрілююци цивільну інфраструктуру та мирних мешканців України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: