fbpx
Сьогодні
13:29 09 Бер 2022

Зеленський закликав Захід не затягувати "технічне питання" - надати Україні бойові літаки

English version here

Президент України Володимир Зеленський закликав Захід не затягувати вирішення питання передання Польщею бойових літаків і не перекладати відповідальність один на одного.

Україна б таке рішення прийняла за години, якби йшлося про допомогу друзям, заявив президент України у своєму зверненні.

"14-ть днів! Повномасштабної жорстокої війни. Терору проти нашого народу. Руйнація міст, блокада цілих районів, постійне бомбардування… 14-ть днів! Відсутності життєво необхідного рішення. Не нашого рішення! Ми б ухвалили таке рішення за години, якщо було би треба допомогти нашим друзям", – сказав Президент.

Він нагадав, що Україна з першого дня російського вторгнення повторює партнерам: якщо ви не закриєте небо, ви будете також відповідальні за катастрофу. "Масштабну гуманітарну катастрофу. Росія використовує ракети, авіацію і гвинтокрили проти цивільних. Проти міст. Проти нашої інфраструктури. Це гуманітарний обовʼязок світу – реагувати. Але… Рішення немає", – наголосив Зеленський.

Він висловив вдячність Польщі за готовність надати Україні бойові літаки. Питання, за його словами, – в логістиці.

"По суті, технічне питання. Його треба вирішувати! Негайно. Є офіційне рішення Польщі передати літаки на відповідну базу – американську базу. Ми також маємо підтвердження, що домовленість американської сторони з Польщею – досягнута. Але при цьому чуємо, що пропозиція Польщі нібито необгрунтована. І це кажуть у Вашингтоні. Тож коли буде рішення?", – заявив Президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: