fbpx
Сьогодні
11:35 11 Лют 2022

Київський апеляційний суд розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід Порошенку

Фото Reuters

Київський апеляційний суд розпочав розгляд скарг на рішення Печерського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання п'ятому президенту України, лідеру політичної партії "Європейська солідарність", народному депутату Петру Порошенку.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Так, розгляд апеляційних скарг прокурора і адвокатів ексглави держави розпочався об 11:15 замість запланованих 11:00.

Справу слухає колегія суддів у складі – Микола Ященко, Валерій Лашевич, Іван Рибак.

Як повідомлялося, під Київським апеляційним судом, де у п'ятницю проходитиме розгляд апеляційних скарг на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання п'ятому президенту України, лідеру політичної партії "Європейська солідарність" народному депутату Петру Порошенку, збираються люди з метою підтримати його.

Участь у заході беруть близько 300 осіб.

28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарг на рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

За даними Державного бюро розслідувань, Порошенка підозрюють у тому, що, "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: