fbpx
Сьогодні
22:00 11 Лют 2022

У Білому домі заявили, що Росія може почати вторгнення в Україну під час Олімпіади

Фото: Getty Images[;en]Photo: Getty Images

Радник президента Сполучених Штатів (США) з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може почати вторгнення в Україну під час проведення Олімпіади в Пекіні. За його словами, вторгнення може відбутися до 20 лютого.

Про це він заявив під час брифінгу.

"Ми знаходимося в тому вікні, коли вторгнення Росії може початися в будь-який момент, якщо Путін прийме таке рішення. Я не можу коментувати деталі нашої розвідувальної інформації… але я хочу бути ясним, це може початися під час Олімпіади, попри багато припущень, що це відбудеться після неї", – заявив він.

При цьому Салліван підкреслив, що Білий дім не стверджує, що Росія прийняла остаточне рішення про вторгнення в Україну.

"У цьому вікні, в цей проміжок часу, і це (вторгнення, ред.) може відбутися до 20 лютого, до завершення Олімпійських ігор в Пекіні", – додав Салліван.

Він також додав, що вторгнення в Україну: швидше за все, почнеться з повітряної атаки.

"Вторгнення може приймати різні форми, однією з яких є стрімкий наступ на місто Київ. Це можлива лінія атаки, яку можуть вибрати російські війська. Вони також можуть вибрати рух в інших частинах України… Ми формально переконані, що росіяни повинні прийняти рішення про вторгнення або уважно вивчити можливість створення приводу для проведення операції під помилковим прапором", – заявив Салліван.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: