fbpx
Сьогодні
09:56 09 Лют 2022

У Польщу прибули мінімум 4 літаки з американськими десантниками, – ЗМІ

ФОТО: AIRLIVE У TWITTER

Мінімум 4 американські військово-транспортні літаки C-17A Globemaster III з американськими десантниками прибули до Польщі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані західних авіаційних ресурсів.

Ідеться про підрозділами зі складу 82-ї повітряно-десантної дивізії Армії США.

Літаки, що вилетіли з бази Форт-Брегг (штат Північна Кароліна), приземлилися в аеропорту польського міста Жешув, розташованого за 90 км від кордону з Україною.

За рішенням Вашингтона, там буде розміщено загалом 1,7 тис. американських десантників у складі бригадної бойової групи 82 повітряно-десантної дивізії.

Напередодні в аеропорту Жешув-Ясенка приземлилися три борти з американськими десантниками. Ще один транспортник C-17A Globemaster III прибув із вантажем з авіабази під містом Дувр (штат Делавер).

За наявними даними, до Польщі вже перекинуто щонайменше 750 військовослужбовців 18-ї повітряно-десантної дивізії Армії США.

Довідка

Перший літак з американськими військовими на борту 3 лютого вилетів з бази "Форт-Брегг" у Європу на тлі загострення російської ескалації навколо України.

Перша група американських військових, відправлених США для посилення східного флангу НАТО на тлі нарощування російських військ біля кордонів України, в суботу прибула до Польщі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: