fbpx
Сьогодні
08:40 29 Січ 2022

Зеленський провів телефонну розмову з Макроном

English version here

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу ОП.

Як зазначається, глави держав привітали активізацію роботи Нормандського формату та проведення 26 січня в Парижі зустрічі політичних радників лідерів "Нормандської четвірки".

Зеленський відзначив вагому особисту роль Еммануеля Макрона в організації цієї зустрічі. Він також подякував лідеру Франції за тверду й послідовну підтримку України.

"Сторони домовилися підтримувати взятий динамічний темп і прискорити наступну зустріч радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату. Також було обговорено важливість активізації роботи ТКГ та її підгруп з метою швидкого прогресу в реалізації Мінських домовленостей", йдеться у повідомленні.

"Поки існує сприятливий клімат для діалогу, треба наповнювати час зустрічами та перемовинами. Поки тривають дипломатичні зусилля, ризик подальшої ескалації зменшується", наголосив Зеленський.

Також президенти обох країн позитивно відзначили візит до Парижа української делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром – міністром економіки Юлією Свириденко, що відбувся напередодні.

Глава Української держави підкреслив, що зацікавлений в успішній реалізації наявних вагомих двосторонніх економічних домовленостей, а також у розвитку нових конкретних проектів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: