fbpx
Сьогодні
Відео 21:50 26 Січ 2022

Сніг з ароматом кави: в Ірпені креативно підійшли до боротьби з ожеледицею

В Ірпені, наслідуючи скандинавські країни, пробують боротися з ожеледицею за допомогою кавової гущі

Про це повідомляє регіональне медіа ITV.

Понад 20 кілограмів переробленої кави для комунальників заготували та безкоштовно передали п'ять місцевих кав'ярень. Ініціювала збір Ірпінська агенція розвитку.

Для експерименту кавою посипали доріжки в парку Правика. Якщо відгуки місцевих мешканців будуть схвальними, ініціативу розширять та організують систему постійного збору кави від кав'ярень Ірпеня.

"Ми запропонували власникам кав'ярень долучитися до цієї ініціативи, і ось сьогодні ми маємо екологічний експеримент: ми посипаємо кавою наш парк Правика. Будемо чути відгуки – нам дуже цікаво, як відреагують наші мешканці", пояснює Оксана Нечитайло, голова Ірпінської агенції розвитку.

"Для того, щоб допомагати, не потрібно витрачати. Для того, щоб допомагати, не обов'язково інвестувати. Для того, щоб допомагати, потрібно бути соціально відповідальним – і бізнес може бути соціально відповідальним, не витрачаючи коштів", наголосив Дмитро Андрущенко, заступник голови Ірпінської агенції розвитку.

За словами комунальників, кава є екологічно безпечною, має чудові абразивні властивості, покращує якість грунту і є хорошим добривом для рослин.

А ще, використовуючи її в такий спосіб, можна добряче заощадити на закупівлі піску і солі.

До речі кава, на відміну від солі, не травмує лапи собак.

Посипати стежки кавою в парку Правика будуть протягом двох днів.

Нагадаємо, що минулої зими кавову гущу замість солі та піскосуміші на слизьких дорожках почали використовувати у Львові. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: