fbpx
Сьогодні
20:03 18 Січ 2022

Українські компанії припиняють виготовляти новий одяг з власним логотипом заради екології

Благодійний магазин Ласка разом з креативною агенцією Bickerstaff.356 запустили еко-свідомий проєкт для бізнесів та їхніх команд. Тепер українські компанії припиняють виготовляти новий одяг з власним логотипом для своїх співробітників.

Щорічно у світі виробляється 150 мільярдів одиниць одягу, що у 20 разів перевищує чисельність населення планети. Небайдужі бренди переходять до свідомого виготовлення речей та намагаються зменшити їх перевиробництво.

Мова йде не про геловінські чи новорічні костюми (які більшість надягне всього раз), а про речі з символікою компаній.

еко

Ну, ви знаєте цей тип одягу: світшоти і футболки з логотипами вашою коханої роботи, або ще гірше – не коханої, які щороку ви отримуєте новесенькими для підтримки корпоративного духу і майже одразу починаєте в них спати, прибирати та їздити до бабці на дачу.

Вся ця величезна купа речей, які особливо нікому не потрібні народжуються вже старими і складають велику частину текстильної промисловості світу.

Це все здалося нелогічним Ласці і Бікерстафу, тож вони створили проєкт Laska Upcycle Merch – мерч для брендів з одягу, який вже було вироблено і який вже прожив своє життя перш ніж стати частиною чиєїсь корпоративної культури.

еко

Кожна еко-свідома компанія може замовити власну партію мерча і тоді Ласка разом з Printostan нанесуть логотипи компанії на худі, світшоти і футболки, які готові пожити ще одне життя.

В чому клас? Клас в тому, що бренди отримують унікальний одяг зі своїм логотипом, по дорозі вберігаючи планету від зайвого виробництва і роблячи добрі справи разом з Ласкою.

Про всю драму мерча також зняли комічно-драматичний дачний мюзікл завдяки легендарному українському режисеру Євгена Гожейшего та продакшн-бюро Adje і разом з студією веб-дизайн RIBS запустили сайт для швидкого і простого замовлення свого еко-мерча.

Laska Upcycle Merch from bickerstaff.742 on Vimeo.

До ініціативи вже долучилися більше 20 компаній, яким не байдуже: Adje ProdBuro, KAMA, Планета Кіно, Comfy, 2332, IAMIDEA, Косатка, NO STARS, ESSE HOUSE, LIMELITE, Chicco, Sheriff, AJAX, Veganistan Brat, Jacuzzi, Burger farm, Banda, illuminator, LT15, Twiga, Україна без сміття та Bickerstaff.734. Символічним стало те, що фото першої колекції мерчу зроблені на сортувальній станції Україна без сміття.

Тож, навіть якщо ви робите новий-старий одяг з логотипом вашої компанії вже 3, 5, 10, 17 років – не пізно стати на шлях етичної корпоративної культури. Небайдужим можна стати отут.

еко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: