fbpx
Сьогодні
10:52 09 Січ 2022

Боррель та Блінкен обговорили ситуацію навколо України

Фото: З відкритих джерел

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки та віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель та державний секретар Ентоні Блінкен обговорили нарощування військової сили Росії навколо України

Інформація про цю розмову оприлюднена на  сайті Європейської служби зовнішніх дій.

Високий представник Боррель поділився своєю оцінкою ситуації за підсумками візиту в Україну, в тому числі на лінії зіткнення.

Вони підтвердили підтримку Європейським Союзом і США суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України і наголосили на необхідності деескалації і повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Ще підкреслили, що будь-яка подальша військова агресія проти України матиме величезні наслідки.

Міністр Блінкен і Високий представник Боррель обговорили двосторонні та багатосторонні дипломатичні зобов'язання після пропозицій, представлених Російською Федерацією щодо поглядів Росії на безпекові домовленості в Європі.

Вони підкреслили міцне партнерство Сполучених Штатів і ЄС і спільні зобов'язання трансатлантичної безпеки, а також протистояти спільним викликам.

І домовилися, що будь-яка дискусія про європейську безпеку буде відбуватися в координації та за участю Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: