fbpx
Сьогодні
12:41 05 Січ 2022

Боррель та Кулеба вирушили до Станиці Луганської

Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирушили на лінію розмежування на Донбасі.

Про це повідомив голова українського МЗС у Twitter.

«Знак єдності України та ЄС перед зростаючими російськими загрозами і силою нашої дипломатії в ім'я миру, безпеки та справедливості в Європі», – написав він.

Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зазначив, що Кулеба та Боррель відвідають Станицю Луганську. Вони вилетіли до зони ООС із Харкова.

В Україну з триденним візитом прибув Жозеп Боррель, він перебуватиме в країні до 6 січня.

На тлі стягування Росії своїх військ до українських кордонів Боррель заявив, що будь-яка військова агресія з боку РФ проти України матиме величезні наслідки. Наприкінці грудня 2021 року він розповів, що хоче запропонувати створити в Україні військову навчальну місію Євросоюзу.

За даними групи незалежних дослідників Conflict Intelligence Team (CIT), Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною. Зокрема, збільшуються виявлені табори, з'являються нові та розширюється склад техніки.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що влада України не бачить прямої загрози вторгнення Росії. Хоча на початку місяця міністр оборони Олексій Резніков прогнозував, що новий виток військової агресії РФ проти України може розпочатися наприкінці січня 2022 року.

Москва заперечує плани повномасштабного вторгнення, водночас висунула ультиматум Заходу, що включає вимогу невступу України до НАТО та нерозміщення на українській території військ та озброєнь.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: