fbpx
Сьогодні
12:44 10 Гру 2021

Ляшко заявив, що в Україні каратимуть пункти "анонімної вакцинації"

МОЗ покарало клініку на Закарпатті, яка запровадила "анонімну вакцинацію" від коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу, передає Рубрика.

Зокрема, Ляшко зазначив, що в Україні вже проведено 26 мільйонів 284 тисячі щеплень, кожне з яких внесене медичними працівниками до електронної системи охорони здоров'я, "тому що так передбачають нормативно-правові акти міністерства".

"Але, на жаль, є заклади охорони здоров'я, працівники яких не читають алгоритми міністерства і не чують попереджень. Тобто ці заклади свідомо порушують ліцензійні умови провадження медичної діяльності, тому будуть покарані. Вчора один заклад в Закарпатській області, який придумав собі процес "анонімної вакцинації", був виключений мною з переліку закладів охорони здоров'я, які проводять щеплення проти COVID-19. Тобто в цей заклад від сьогодні заборонено передавати вакцину, закуплену за кошти державного бюджету або доставлену в рамках глобальної ініціативи COVAX", – наголосив Ляшко.

За його словами, додатково цей заклад буде ретельно проінспектований ліцензійною комісією МОЗ на предмет дотримання ліцензійних умов.

Як повідомлялося, у листопаді в Ужгороді запрацював анонімний пункт вакцинації від коронавірусу, в якому також можуть зробити щеплення власники фейкових COVID-сертифікатів.

За даними власника приватної клініки, на базі якої працює анонімний кабінет вакцинації, там щепили від COVID-19 майже півтори тисячі людей.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: