fbpx
Сьогодні
11:56 26 Лис 2021

"Мотор Січ» будуватиме пасажирський гелікоптер, розрахований на 8 пасажирів

English version here

Запорізьке підприємство "Мотор Січ" будуватиме композитний пасажирський вертоліт із європейських матеріалів, розрахований на 8 осіб.

Про це під час форуму "Велике будівництво: авіація та туризм", який проходив в аеропорту "Бориспіль", сказав президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

"Ми побудували лінію на 60 гелікоптерів на рік. Робимо – 20. Будуть замовлення, робитимемо 60. Гелікоптер – це вже не розкіш, це вже необхідність. Зараз відкриваємо цех з виробництва фюзеляжів. Наступний етап – це пасажирський гелікоптер, абсолютно композитний, з європейських матеріалів, на 8 осіб. Перспективи є. Попит є", – сказав Богуслаєв.

Він презентував санітарний гелікоптер, композитні лопаті та модернізований гелікоптер 8МСБ – СБ.В

"В Україні з'явилася гелікоптерна індустрія, раніше цього не було. Гелікоптери наполовину композитні: композитні лопаті, скляна кабіна, вона повністю цифрова всередині – все виготовлено українськими конструкторами, сертифіковано", – зазначив керівник "Мотор Січ".

Він представив санітарний гелікоптер Мі-2МСБ-1, який оснащений європейським обладнанням та здатний транспортувати хворого у будь-якому стані.

"Є замовлення (державне – ред.) на 25 гелікоптери. Наступного року ми маємо 10 штук здати", – додав Богуслаєв.

Як раніше повідомлялося, санітарний гелікоптер було презентовано 22 жовтня у Запоріжжі на вертолітному майданчику обласної клінічної лікарні.

«Мотор Січ» — українське підприємство, яке займається розробкою та виробництвом, ремонтом та обслуговуванням авіаційних газотурбінних двигунів для літаків та гелікоптерів, а також промислових газотурбінних установок. Штаб-квартира розташована у місті Запоріжжі.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: