fbpx
Сьогодні
22:56 24 Лис 2021

Україна пообіцяла МВФ не впроваджувати податок на виведений капітал

У меморандумі про економічну та фінансову політику, який Україна уклала з Міжнародним валютним фондом (МВФ) після останнього перегляду кредитної програми, влада зобов'язалася не змінювати податок на прибуток податком на виведений капітал.

Про це йдеться у меморандумі, опублікованому на сайті МВФ.

"Після детального технічного вивчення, ми не будемо здійснювати кроки щодо заміни чинного податку на прибуток підприємств податком на розподілений прибуток або податком на виведений капітал", – йдеться у зобов'язаннях держави перед фондом.

Крім цього, українська влада зобов'язалася не розширювати критерії відповідності спрощеній системі оподаткування, а також почати боротися зі зловживанням цією системою для ухилення від сплати податків.

Також Україна пообіцяла МВФ не запроваджувати ніяких нових податкових преференцій та інформувати своїх громадян про вартість чинних звільнень від оподаткування.

Зазначимо, що запровадження податку на виведений капітал було однією з передвиборчих обіцянок Володимира Зеленського.

Концепція цього податку передбачає відмову від традиційної системи оподаткування прибутків (коли оподатковується різниця між доходами та витратами підприємства).

Натомість, автори концепції пропонують сплачувати податки з тієї суми, яку підприємство направить своїм власникам у вигляді дивідендів чи прирівняних до них платежів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: