fbpx
Сьогодні
17:08 20 Лис 2021

У Раді запропонували спосіб, як змусити нардепів дотримуватись карантину

Депутатів Верховної Ради потрібно штрафувати за появу в парламенті без медичної маски.

Про це заявила на телеканалі "Україна 24" народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун.

"У залі парламенту велика частина народних депутатів дуже часто знаходиться без масок. Подекуди роблять зауваження, про це нагадують, люди надягають маски, але потім знімають. Я думаю, що декілька штрафів насправді надихнуть до більш правильного виконання встановлених правил. Дуже сподіваюсь, що ці штрафи до когось таки застосують, і зрештою це стимулюватиме народних депутатів до того, аби демонструвати своїм прикладом, що носіння маски – це правильно", – підкреслила Совсун.

Депутатка також зазначила, що підтримує "кроки, спрямовані на те, щоб народні депутати в залу парламенту заходили на основі документа про вакцинацію".

"Чому в метро ми вимагаємо документ про вакцинацію, а в Верховну Раду можна було ще два тижні після встановлених обмежень заходити без цих документів?" – заявила вона.

Совсун додала, що завжди носить маску і знімає тільки під час виступу, оскільки "технічно дуже складно виступати в масці".

"Весь інший час я ходжу в масці – й в кулуарах, і в залі парламенту. Я намагаюсь максимально дотримуватися встановлених правил безпеки. Я абсолютно переконана, що якщо ми вимагаємо цього від українських громадян, ми те саме повинні робити. Я користуюсь масками в публічних місцях і подекуди роблю зауваження людям у метро, якщо вони ходять без маски. Це неприємні завжди розмови, але це є наш єдиний спосіб подолати ту хворобу й епідемію, з якою ми вимушено зараз боремося", – зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: