fbpx
Сьогодні
18:19 18 Лис 2021

1000 за вакцинацію: Рада попередньо підтримала ініціативу

Фото Reuters

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт № 6297, який пропонує виділити по тисячі гривень вакцинованим громадянам. «За» проголосували 285 депутатів.

Про це повідомляє пресцентр парламенту.

У Раді пояснюють, що так хочуть підтримати українців під час карантину та тимчасового зупинення роботи бізнесу, а також стимулювати громадян до вакцинації.

Загалом на ініціативу мають виділити 3 мільярди грн із держбюджету на 2021 рік. Перш ніж програма запрацює, депутати мають ухвалити законопроєкт у другому читанні та направити документ на підпис президенту.

Як отримати тисячу за вакцинацію?

Днями президент Володимир Зеленський оголосив, що всі вакциновані українці отримають по тисячі гривень, які можна буде витратити на конкретний перелік послуг. Він анонсував, що програма стартує 19 грудня. Крім того, що до кінця року на неї виділять 3 мільярди грн, ще стільки ж — на початку 2022 року.

Отримати тисячу гривень зможуть ті, хто пройшов повний курс вакцинації. Як виплачуватимуть кошти — поки узгоджують, але це точно не будуть робити готівкою на руки. У Зеленського розповідають, що це буде певний ваучер, сертифікат або депозит на перелік товарів та послуг. Вичерпний список обіцяють оголосити найближчим часом.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль казав, що гроші виплатять на віртуальні платіжні картки через «Дію». Витратити їх можна буде на квитки у кінотеатр, театр, на концерт, заняття спортом чи подорожі Україною потягом або літаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: