fbpx
Сьогодні
09:53 18 Лис 2021

Носіння маски знижує на 53% потенційну кількість захворювань на коронавірус

Фото Unplash

Британські та австралійські науковці заявляють, що маски виявилися найбільш ефективним засобом боротьби з пандемією.

Про це повідомляє The Guardian.

Дослідження проводили науковці Единбурзького університету та одного з найпрестижніших вишів Австралії, університету Монаша. Вони вивчали ефективність різних карантинних обмежень під час пандемії.

Результати дослідження були опубліковані у виданні The BMJ ("Британський медичний журнал"), одному з найстаріших загальних медичних журналів світу.

Згідно з дослідженням, носіння маски виявилося найбільш ефективним засобом боротьби з коронавірусом. Повідомляється, що маски знижують потенційну кількість захворювань на 53%, що робить їх більш ефективними за дотримання фізичної дистанції (лише 25%) та регулярне миття рук.

Також науковці згадали про ефективність вакцинації, але відзначили труднощі із поширенням вакцин, зокрема у бідних країнах.

"Тепер ми знаємо, що ризик захворіти зменшується, якщо носити маску. Так само варто дотримуватися фізичної дистанції, регулярно мити руки та прикриватися під час кашлю. Ми маємо робити це все і не покладатися лише на вакцинацію саму по собі", – заявив, коментуючи дослідження журналістам, Девід Набарро, спеціальний посланник Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань коронавірусу.

ЗМІ відзначає, що носити маски зобов'язали в багатьох країнах на початку пандемії, але майже два роки потому деякі країни скасували це обмеження. Зокрема, у Нідерландах носіння маски знову стало обов'язковим лише цього місяця, тоді як в Угорщині, попри різке зростання кількості захворювань, обмежень щодо масок немає.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: