fbpx
Сьогодні
14:41 18 Лис 2021

Одеський проєкт, який допомагає ромкам, після статті "Рубрики" отримав хвилю підтримки і поштовх для розвитку

English version here

Ромські майстрині відшивають нові партії та розширюють асортимент завдяки вашій підтримці.

"Petalenca" — бренд постільної білизни, створений ромськими жінками в Одесі за допомоги благодійного Фонду "Вітри змін". Сьогодні на підприємстві працює шестеро молодих мам ромської національності, ще більше навчається на курсах шиття, започаткованих Фондом.

Це жінки, які не схотіли миритися з традиційними уявленнями про роль і місце ромської жінки у суспільстві і родині, вони хочуть вчитися, розвиватися, чесно працювати і заробляти для себе і своїх родин. Проте щодня змушені стикатися зі стереотипами у суспільстві.

Але після того, як "Рубрика" розповіла про соціальне підприємство "Швейна майстерня домашнього текстилю "Petalenca", про їхні сподівання, успіхи і перепони, що виникають на етапі реалізації продукції, жінки отримали велику хвилю підтримки.

Від виходу статті минуло лише 10 днів і як розповіла керівниця проєкту Наталія Кухтін, відгук на неї "Петаленца" відчули практично одразу — спочатку по лайкам відвідувачів сторінки бренду  на Facebook і Інстаграм, потім по зростаючій кількості нових підписників та підбадьорливих смс-повідомлень. Багато людей підтримали соціальне підприємство не тільки добрим словом, а й замовленням білизни — це дало поштовх для відшиву нових партій і розширення асортименту. Чи не вперше з моменту свого створення "Швейна майстерня домашнього текстилю "Petalenca" розправила крила і почала працювати на повну силу.

"Ми також почули рекомендації стосовно контенту, реклами і навіть асортименту, який зацікавив наших клієнтів. Я показувала дівчаткам всі побажання і коментарі, вони дуже надихнулися та зраділи", — ділиться Наталія Кухтін.

Цього тижня з майстернею звязалася професійна коуч-тренерка Ганна Шевченко, яка теж захотіла допомогти ромському бізнесу і посприяти йому в подальшому розвитку.

"Нам запропонували 12 безкоштовних сесій з коучем, вже після першої ми відчули неабияку силу і наснагу, вмотивованість своєю справою і жагу рухатися далі", — каже керівниця проєкту.

Побувало на підприємстві і місцеве телебачення Media Inform. Сюжет про незвичайне підприємство вийде днями, а команда "Petalenca" вже отримала запрошення на ефір.

"Наразі ми потроху заробляємо і маємо чим оплатити працю дівчатам, але з наближенням новорічних свят у нас з'явилася потреба у звичайних новорічних подарунках для наших діток, це для нас ще дуже обтяжливо, адже ромська родина це далеко не одна-дві дитини. Спроможність нашого цеху — до 50 комплектів на добу, ми радо приймаємо всі замовлення, готові чути свого покупця і працювати ще більше й ефективніше, щоб наші діти могли відчути на Новий рік справжнє свято," — додала Наталія Кухтін.

Підтримати соціальне підприємство "Швейна майстерня домашнього текстилю "Petalenca" і зробити свій внесок у подолання упереджень і бар'єрів може кожний. Для цього потрібно написати у приват на сторінки "Petalenca" у Facebook чи Інстаграм, замовити для себе і своїх близьких спальні комплекти, запропонувати співпрацю або іншу допомогу. А можливо, і стати Святим Миколаєм для дітей ромських майстринь.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: