fbpx
Сьогодні
15:29 12 Лис 2021

Нардепу Гео Леросу вручили ще одну підозру: що відомо

Гео Лерос

Позафракційному народному депутату Гео Леросу вручили повідомлення про підозру за невиконання рішення суду. Він мав спростувати поширену інформацію про брата глави Офісу президента Дениса Єрмака, але не зробив цього.

Про це повідомив сам депутат та пресслужба Державного бюро розслідувань, передає "Нromadske".

Окрім підозри, Леросу вручили клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який сьогодні о 17:00 розглянуть у Печерському суді.

«Увага за те, що не спростував пост про Дениса Єрмака. При чому, моя апеляція прийнята в касації. Ба більше, слідчими не було доведено, що я не виконав рішення суду», — написав парламентар.

За його словами, йдеться про відео, на якому Денис Єрмак нібито торгував від імені брата державними посадами. Лерос наголошує, що його хочуть посадити за те, що «не спростував цей факт, який усі бачили своїми очима».

Депутат наголошує, що цей факт є не доведеним, а жодного повідомлення про спростування він не отримував від державних органів.

«Взагалі, яким чином слідчий орган вручив клопотання о 14:22 і знав, що о 17:00 буде суд про обрання мені запобіжного заходу. Все вже домовлено. Це «Розправа Зеленського, але я готовий» до будь-якого сценарію», — додав він.

Слідчі ДБР встановили, що 29 березня 2020 року депутат поширив на своїй сторінці в одній із соціальних мереж інформацію, яку 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав неправдивою та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію.

Постановою суду парламентаря зобов'язали спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст. Рішення суду того ж дня набрало законної сили.

Відтак до ДБР нібито звернувся державний виконавець, який і сповістив про невиконання судового рішення. А перед цим він відкрив виконавче провадження, накладав грошові стягнення та неодноразового попереджав про кримінальну відповідальність.

«Народний депутат України умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості», — запевнили у ДБР.

Слідчі переконують, що здобули достатні докази для повідомлення про підозру. Справу відкрили за ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі.

Про який пост йдеться?

У березні 2020-гоу Лерос опублікував на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Дениса Єрмака, обговорює питання призначення на державні посади.

У відповідь на це глава ОП Андрій Єрмак повідомив, що подасть заяви до СБУ та ДБР. Правоохоронці відкрили низку кримінальних проваджень, але тільки одне з них стосується саме змісту оприлюднених відео — цю справу порушила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Решта була лише пов'язана з самим фактом публікації компромату на главу ОП.

Водночас брат глави ОП Денис Єрмак визнав, що на оприлюднених відео саме він.

В Офісі президента заявили, що розмови на оприлюднених плівках не мають стосунку до реального життя, ніхто з названих людей не був призначений на посади, які обговорювалися. Однак зазначили, що всі факти мають бути перевірені — так само як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження.

Саме після цього Лероса виключили з фракції «Слуги Народу».

«Розправа Зеленського»

Вручення підозр у кримінальних справах Гео Лерос розцінює як помсту від президента Володимира Зеленського. 4 листопада депутат під час виступу з трибуни Верховної Ради назвав главу держави «головним зрадником» і показав йому середній палець. Фракція «слуг» попросила регламентний комітет оцінити поведінку парламентаря.

Вчора, 11 листопада, Леросу вручили письмове повідомлення про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі парламенту. Депутат прокоментував це так: «Інша думка» в державі Зеленського стає небезпечною для життя і свободи».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: