fbpx
Сьогодні
22:34 11 Сер 2021

Суд визнав звинувачення Лероса на адресу брата Єрмака недостовірною і такою, що порочить ділову репутацію, інформацією

Гео Лерос

Київський апеляційний суд у середу, 11 серпня, розглядаючи позов Дениса Єрмака проти народного депутата Гео Лероса, скасував рішення Печерського райсуду від 31 травня 2021 року у справі №757/39521/20-ц, яким було відмовлено в задоволенні позову, і задовольнив вимоги позивача повною мірою

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Суд визнав недостовірною інформацію і такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Єрмака Д.Б., поширену на офіційній сторінці народного депутата України Гео Лероса у Fаcebook, а саме: "Відео докази, як Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки (привіт з РФ), ну і, звісно, заробіток на державі", – зазначили у суді.

Там додають, що суд зобов'язав Гео Лероса спростувати поширену ним інформацію щодо Дениса Єрмака шляхом розміщення на своїй сторінці у Fаcebook тексту такого змісту: "Поширена мною інформація про те, що Денис Єрмак на замовлення або з інших причин виконує корупційні діяння щодо "продажу" державних посад є недостовірною і не відповідає дійсності".

Як повідомлялося, 29 березня 2020 року народний депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці в Facebook декілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів при призначенні осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Андрія Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

Провадження було відкрито за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст.190 – шахрайство, здійснене за попередньою змовою групою осіб, ч.2 ст.344 – втручання в діяльність державного діяча, здійснене особою з використанням свого службового становища, ч.2 ст.328 – розголошування державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки, ч.1 ст.364 – перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу. Пізніше слідство додало низку статей, за якими проводиться розслідування, – ст.328 (розголошування державної таємниці), ст.344 (втручання в діяльність державного діяча) і ч.2 ст.190 (шахрайство) КК.

11 червня НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов Дениса Єрмака (т.зв. справа "плівок Єрмака"), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Єрмака.

Того самого дня Зеленський публічно заявив, що Денис Єрмак, який став фігурантом записів про можливу корупцію при призначенні на державні посади, "точно не брав грошей" і "просто балакун".

При цьому Лероса, який також був його позаштатним радником, глава держави назвав "аферистом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: