fbpx
Сьогодні
11:18 11 Лис 2021

Нардепу Гео Леросу вручили підозру за хуліганство у Раді

Народному депутату Гео Леросу вручили письмове повідомлення про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради. Нещодавно там парламентар показав президенту Володимиру Зеленському середній палець.

Про це повідомила пресслужба ДБР і написав сам Лерос у Фейсбук.

«Прямо зараз мені у дворі будинку, де я проживаю, вручають підозру. Є ДБР та ГПУ (Офіс генпрокурора — ред.). Чекаю на адвоката… «Інша думка» в державі Зеленського стає небезпечною для життя і свободи», — зазначив депутат.

Пізніше у коментарі «Суспільному» він повідомив, що підозру йому вручили за жест, яким показав середній палець у Верховній Раді.

У ДБР зазначили, що підозру вручили 11 листопада за дорученням виконувача обов'язків генерального прокурора. Причина — «грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради».

Слідчі кажуть, що 4 листопада депутат, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився стосовно вищих посадовців держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення за рішенням головуючого мікрофону.

«Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення», — вважають у ДБР.

У таких діях депутата простежили бажання створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути до себе увагу ЗМІ, суспільства та інших політиків.

При цьому депутат нібито зловживав своїми повноваженнями народного депутата на виступі під час обговорення кандидатури члена уряду.

Справу відкрили за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Санкція передбачає покарання у вигляд штрафу до 68 тисяч гривень, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років. Незабаром суд обере йому запобіжний захід.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: