fbpx
Сьогодні
17:00 26 Жов 2021

Верховний Суд відповів на слова секретаря РНБО мемом

Верховний Суд використав відомий мем, щоби відповісти на слова секретаря РНБО Олексія Данілова про небезпечність українських судів.

Про це стало відомо зі сторінки ВСУ у Фейсбук, передає Рубрика.

Мем виглядає так:

 

Цим мемом суд натякає, що РНБО з одного боку декларує прагнення до незалежності судової гілки влади в Україні, а з іншого – втручається в її діяльність, хоч це і заборонено Конституцією.

Зазвичай цей мем використовують, щоб висміяти суперечність між бажаннями певної групи людей та їхньою поведінкою, яка цим бажанням заважає.

Верховний суд запевнив, що захищає верховенство права, демократію та права людини, а посадові особи, які "публічно та безпідставно критикують судову владу, свідомо підривають основи державності та порушують принцип розподілу державної влади".

Радше за все, йдеться про заяву Данілова, оприлюднену напередодні в інтерв'ю виданню "РБК-Україна". У ній секретар РНБО стверджує, що українські суди утворили "корпорацію" та є "більш небезпечними, ніж олігархи".

Довідка

8 жовтня ВСУ спрямував проект судової реформи Зеленського на перевірку відповідності до норм Конституції.

У липні ВС скасував указ Зеленського про звільнення судді КСУ Олександра Тупицького. В Офісі президента тоді заявили, що ВС прагне "знищити судову реформу".

У травні Верховний Суд скасував протокол Центральної виборчої комісії про обрання Василя Вірастюка народним депутатом від партії "Слуга народу".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: