fbpx
Сьогодні
17:11 21 Жов 2021

Криза ОБСЄ на Донбасі: в ТКГ розкрили деталі

Роботу спостережної місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також лінії розмежування, можливо, відновлять після переговорів із залученням Росії.

Про це на телеканалі "Україна 24" сказала представниця гуманітарної підгрупи в ТКГ Тетяна Іванова.

За її словами, російські окупаційні сили не пускали місію ОБСЄ в велику кількість місць.

"Я думаю, що повної та об'єктивної інформації ми не мали, бо представників ОБСЄ не пускали багато куди – в місця утримання людей – ні спостережну місію, ні Червоний хрест, на лінію розмежування, на прикордонну лінію з Російською Федерацією, в місця, де утримується важке озброєння, що мало бути відведено, а його не відвели. Там дуже багато місць, доступ до яких ОБСЄ обмежували. Тому зовсім достовірної інформації ми не мали. Проте більш-менш загальну інформацію українській та світовій спільнотам ОБСЄ надавало", – сказала Іванова.

Представниця гуманітарної підгрупи припустила, що роботу спостережної місії відновлять після переговорів із залученням російської сторони.

"Я думаю, що робота ОБСЄ буде все-таки відновлена. Як би РФ не демонструвала цинічне порушення норм міжнародного права і міжнародного гуманітарного права, я думаю, що отаке нехтування нормами закону буде припинене шляхом переговорів, в тому числі з Росією", – додала вона.

Тетяна Іванова сказала, що не володіє інформацією про безпеку заблокованих в окупованій Горлівці представників спостережної місії.

"Розвиток ситуації наступний: ОБСЄ була заблокована у Горлівці. Після цього їх розблокували і вони змогли виїхати для того, аби проконтролювати ті пункти, які мали контролювати, а потім повернулися в місця, де проживають. Після того ситуація знов загострилася. Нині я не володію достовірною інформацією, що зараз відбувається там, наскільки у небезпеці життя представників ОБСЄ, наскільки є загроза, наскільки вони вільні пересуватися, а засідання ТКГ буде наступного тижня. Я буду володіти інформацією вже більш конкретно, а зараз володію тільки тією інформацією, що є в ЗМІ", – підсумувала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: