fbpx
Сьогодні
12:26 19 Жов 2021

3 млн грн у вигляді монет по 25 копійок зібрали під час акції "Монетки дітям"

English version here

З 1 вересня до 15 жовтня Національний банк України та найбільший в Україні благодійний фонд у сфері дитячої онкології «Таблеточки» проводили акцію «Монетки дітям». До акції долучилося понад 4 тисячі навчальних закладів та компаній. Завдяки небайдужості українців вдалося зібрати 3 мільйони гривень, які перетворяться на потужну допомогу для дітей, що борються з раком.

Про це повідомляє Рубрика.

Щодня три сім'ї в Україні дізнаються, що у їхньої дитини рак, і залишаються віч-на-віч з хворобою. Наразі в Україні одужує половина дітей з онко, але статистику можна змінити. Дитячий рак виліковний. Його можна перемогти вчасним і якісним лікуванням. А для цього потрібно об'єднуватись всім разом.

Впродовж усього вересня небайдужі українці збирали монети номіналом 25 копійок, які вийшли з обігу ще рік тому, та переказували зібрані кошти на допомогу підопічним фонду «Таблеточки».

«Монетки у 25 копійок закінчили своє існування як платіжний засіб і тепер, завдяки усім, хто долучився до акції, продовжать його у вигляді допомоги дітям! Дякуємо всім за небайдужість, разом ми наближаємо онкохворих дітей до одужання», – говорить засновниця благодійного фонду «Таблеточки» Ольга Кудіненко.

Рушійною силою акції стали школярі та студенти, також до акції долучилися колективи компаній. Завдяки понад 4000 навчальних закладів та компаній, які взяли участь у благодійній акції Національного банку України та фонду «Таблеточки» «Монетки дітям», онкохворі діти отримають допомоги на 3 мільйони гривень. Зібрані кошти фонд направить на допомогу двом онкоцентрам – на забезпечення відділення нейрохірургії НДСЛ «Охматдит» витратними матеріалами на пів року, а також на придбання ультразвукового скальпеля для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру у Львові.

Витратні матеріали потрібні для роботи інтраопераційного нейромонітора, який завдяки благодійникам «Таблеточок» купили для лікарні два роки тому. Цей монітор стежить за рухами хірурга під час складних операцій на головному і спинному мозку. Завдяки цьому хірург не зачепить важливі нервові центри, які відповідають за здатність дихати, рухатися, говорити.

Ультразвуковим скальпелем щороку проводитимуть операції найскладнішого рівня 50 дітям з онкозахворюваннями і ще близько сотні операцій дітям з іншими хворобами. Цей скальпель зменшить втрати крові і тривалість операції. А отже, діти переноситимуть операцію легше і швидше відновлюватимуться.

«Дуже приємно бачити такий результат спільної акції з благодійним фондом «Таблеточки». Об'єднати зусилля заради майбутнього маленьких українців та долучитися до доброї справи – це про вибір, адже допомогти може кожен із нас, навіть знайшовши у кишені монету, якою вже не можна розрахуватися», – зазначив Голова Національного банку Кирило Шевченко.

«Таблеточки» — благодійний фонд, який вже 10 років допомагає онкохворим дітям в Україні. Фонд працює в чотирьох напрямках: адресна допомога сім'ям, системна допомога дитячим онковідділенням, захист прав дітей і професійний розвиток медичного персоналу. Щомісяця під опікою фонду 500 сімей і 21 онковідділення по всій Україні. За час роботи фонду понад 5500 сімей отримали адресну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: