fbpx
Сьогодні
17:02 12 Жов 2021

У ніч смерті Поляков контактував з 3 людьми, а таксист змінив свідчення: подробиці від МВС

Правоохоронці встановили всіх осіб, з якими у ніч смерті контактував народний депутат Антон Поляков, а таксист, який його підвозив, змінив початкові свідчення.

Про це пише "Укрінформ" з посиланням на директора Департаменту комунікації МВС Артема Шевченка та МВС у Telegram.

"У нас є встановлений свідок, і він дав свідчення… Ті свідчення, які він зараз дає уже офіційно, під протокол, відрізняються від тих повідомлень, які він робив одразу, під час спілкування на місці з поліцейськими, які намагалися реанімувати (Полякова – ред.)", – пише Шевченко.

Речник МВС розповів, що таксист спочатку говорив, що пасажира підібрав випадково, але насправді він певний час їхав за машиною з Поляковим, який їздив Києвом з іншим свідком.

За словами Шевченка, Поляков у ніч смерті контактував з 3 людьми. І наразі поліція проводить "різні слідчі дії" з таксистом, щоб "повністю встановити місце, роль і щирість кожного з трьох свідків".

Станом на 12 жовтня у цій справі підозр нікому не повідомили.

У МВС повідомили, що перші результати експертиз у справі про смерть Полякова з'являться не раніше, як за тиждень.

Після цього правоохоронці зможуть озвучити основну версію смерті.

Довідка

Антон Поляков – підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії "Слуга народу".

Голова підкомітету з питань дотриманням антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Вночі 8 жовтня народний депутат Поляков був виявлений мертвим у Дніпровському районі Києва. За попередньою інформацією правоохоронців, чоловікові стало зле у таксі. Лікарі "швидкої" намагались його реанімувати, проте констатували смерть.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою "Природна смерть".

Речниця Київської міської прокуратури повідомила, що, за попередніми даними, Поляков помер унаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Пізніше стало відомо, що в його організмі експерти виявили метадон.

Таким чином, слідство розглядає дві версії його смерті: або він сам ужив препарат, який, можливо, став причиною смерті, або його отруїли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: