fbpx
Сьогодні
20:39 13 Вер 2021

У ДБР припускають, що Гео Лерос здійснив імітацію нападу на себе

Гео Лерос

Людина схожа на Гео Лероса могла інсценувати напад на народного депутата.

Про це заявили у ДБР.

Як відомо, 28 серпня 2020 року народний депутат України Гео Лерос заявив про ймовірний підпал свого автомобіля. Інцидент він пов'язав зі своєю політичною діяльністю.

У своєму висновку слідчі посилаються на один із Telegram-каналів, де опубліковано відео під назвою "Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса".

На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме – імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади.

Також на відео він обговорює зі співрозмовником план використання даної ситуації, як інформаційного приводу для подальших публічних виступів.

"За таких обставин дії вказаної особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) про що ДБР проінформував Офіс Генерального прокурора задля надання правової оцінки та внесення інформації в ЄРДР", – інформують в ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: