fbpx
Сьогодні
21:30 04 Вер 2021

У Берліні студентські їдальні майже повністю відмовилися від м’яса та риби. Все це – заради клімату

Починаючи з жовтня їдальні університетів Берліна майже повністю виключать із меню м'ясні та рибні страви.

Про це пишуть The Guardian та BBC.

Мережа Studierendenwerk, яка оперує 34 університетськими їдальнями й кафе, запровадить меню, яке на 68% складатиметься з веганських страв, на 28% з вегетаріанських і лише на 4% – зі страв із рибою та м'ясом. Щопонеділка м'ясні страви не подаватимуть зовсім.

«Ми розробили нову харчову схему переважно через постійні звернення студентів, які хочуть споживати екологічнішу їжу», – пояснює Даніела Куммле з Studierendenwerk.

Вже зараз меню університетських їдалень у Німеччині на 30-50% складається з вегетаріанських пропозицій саме через зростання попиту. Та найбільше вегетаріанство й веганство популярні у Берліні. У 2019 році 33% тамтешніх студентів визначали себе як вегетаріанці, а 13,5% – як вегани. Для порівняння, загалом по країні нараховувалося лише 1,6% студентів-веганів.

Берлінські університети прагнуть зменшити свій вуглецевий слід. Тваринництво відповідальне за 14,5% світових викидів парникових газів.

Тож хоча традиційна німецька кухня включає такі м'ясні страви, як шніцелі й ковбаски-братвурст, студенти у Берліні їстимуть гречку, печений батат, маринований буряк і пасту з сиром і помідорами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: