fbpx
Сьогодні
17:25 31 Сер 2021

У ТКГ вважають, що США невигідно входити в переговори щодо Донбасу

English version here

Фото Reuters

США сьогодні невигідно брати участь у переговорах щодо Донбасу, однак Україна повинна залучати Вашингтон до врегулювання конфлікту.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Мені здається, що Сполученим Штатам невигідно входити в переговорний процес – ані в нормандський, ані в мінський. Вони не будуть цього робити. Мало того, в нас, по-моєму, є певні ілюзії щодо ролі США. Наприклад, США з 1995 року входять до переговорної групи щодо Придністров'я, і ​​ми бачимо результат. Також США спочатку входили в робочу групу щодо Нагірного Карабаху. З того часу минуло понад 25 років, і ми бачимо результат, який не пов'язаний, на жаль, зі США. Тому не потрібно плекати ілюзії", – розповів він.

Гармаш також прокоментував ідею американського дипломата Курта Волкера призначити спецпредставника Держдепу США по Україні.

"Я з ним згоден, то США потрібно залучати не до переговорного процесу, а до врегулювання конфлікту саме в якості лобіста перед нашими західними партнерами для реалізації нашого бачення врегулювання", – зазначив член української делегації в ТКГ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: