fbpx
Сьогодні
16:31 31 Сер 2021

Никифоров розповів про плани Зеленського під час поїздки до США

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться із низкою американських високопосадовців та буде підписання низки угод.

Про це розповів прессекретар президента України Сергій Никифоров на телеканалі "Україна 24" розповів подробиці програми візиту президента Володимира Зеленського в США.

"У нас буде зустріч в Міністерстві енергетики, буде заява про стратегічне партнерство, буде зустріч з паном Тоні Блінкеном. Ключовий пункт сьогоднішньої програми – велика оборонна угода з Пентагоном, департаментом оборони, з Ллойдом Остіном, міністром оборони США. Про деталі ми зможемо повідомити коли підпишемо, зараз плюс-мінус деталі в секреті. Далі буде Світовий банк, буде також багато, скажімо так, церемоніальних заходів, це і вшанування пам'яті жертв Голодомору, презентація аудіогіда в садибі Джорджа Вашингтона. буде навіть НАСА, підписання угоди про співпрацю між державним космічним агентством і НАСА. Поки що без деталей", – повідомив Сергій Никифоров.

Прессекретар Зеленського зазначив, що зустріч з президентом США Джо Байденом запланована на 1 вересня в Білому домі.

"Буде зустріч в розширеному форматі та віч-на-віч. Питання порядку денного – ті самі, що і в світовому порядку денному, це і Афганістан, безпека, "Північний потік", оборонне співробітництво, російська агресія, ситуація в Європі, кібербезпека", – перерахував він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: