fbpx
Сьогодні
17:10 31 Сер 2021

КСУ відмовив відкривати провадження щодо голосування за призначення Шкарлета міністром освіти

Фото Конституційного суду України

Конституційний суд України не буде відкривати провадження щодо конституційності призначення Сергія Шкарлета керівником МОН.

Про це повідомила постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України Ольга Совгиря.

Зазначається, що КСУ відмовив у відкритті провадження у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо конституційності Постанови Верховної Ради України "Про призначення Шкарлета С. М. Міністром освіти і науки України".

Совгиря підкреслила, що ухвала суду є остаточною.

Як повідомлялося, Офіс генпрокурора України за заявою партії відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

"Це кримінальний злочин, передбачений статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування цього злочину доручено провести Державному бюро розслідувань. Передані Офісу генпрокурора матеріали свідчать про те, що картка депутата від "ОПЗЖ" Григорія Суркіса проголосувала "за", хоча його не було в залі ВР", – йшлося в повідомленні.

Також депутати Верховної Ради ще у березні 2021 року підписали подання до КСУ щодо постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти на її конституційність.

Верховна Рада 17 грудня 2020 року призначила Сергія Шкарлета міністром освіти.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: