fbpx
Сьогодні
14:31 18 Січ 2021

Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Шкарлета, - "Голос"

Фото: LB.ua

Офіс генпрокурора України за заявою партії "Голос" відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Про це повідомила прес-служба партії.

"Це кримінальне правопорушення, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування злочину доручили провести Державному бюро розслідувань. Передані Офісу генпрокурора матеріали свідчать про те, що картка депутата від "ОПЗЖ" Григорія Суркіса проголосувала "за", хоча його не було в залі Верховної Ради", – наголошується у повідомленні.

Заяву до Офісу генпрокурора подала народний депутат, заступник голови партії "Голос" Інна Совсун. Вона наголошує, що голосування має бути персональним, як і політична відповідальність. При цьому парламентарій наполягає, що депутатів-порушників потрібно покарати відповідно до закону.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив регламентному комітету вивчити ситуацію під час голосування за призначення міністра освіти Сергія Шкарлета.

Стаття 364-2 Кримінального кодексу України передбачає, що умисне вчинення народним депутатом на пленарному засіданні Верховної Ради голосування замість іншого народного депутата України (неперсональне голосування) карається штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000-85 000 грн).

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: