fbpx
Сьогодні
11:09 29 Сер 2021

США надали Україні ще майже 190 тисяч доз вакцини Pfizer

Фото: UNICEF

У суботу в Україну доставили 188 370 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19.

Транспортуванням займався ЮНІСЕФ, про що повідомляє пресслужба організації.

Зазначається, що іі дози разом із розчинником для розведення вакцини надаються Україні урядом Сполучених Штатів через ініціативу COVAX в рамках глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, нова партія вакцин призначена для використання у центрах масової вакцинації та для організованих колективів.

"Я хочу щиро подякувати урядові США та нашим партнерам, які в межах ініціативи COVAX і поза нею допомагають захистити якомога більше українців, насамперед з пріоритетних груп, від важких наслідків коронавірусної хвороби. Хочу нагадати, що вакцина від COVID-19 доступна для всіх дорослих громадян. Усе, що потрібно зробити, – це записатися у зручний для вас спосіб та прийти і зробити щеплення", – сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"Сполучені Штати Америки віддані глобальній боротьбі з COVID-19, і ми пишаємося співпрацею з Україною, яка веде до розширення доступу до якісних та схвалених вакцин від COVID-19 по всій країні, – зазначила повірена у справах Крістіна Квін. – Вакцини – один із найкращих засобів, які ми маємо для боротьби з цією пандемією".

"ВООЗ вітає надходження додаткових вакцин для захисту населення України від важких випадків COVID-19. Протягом останніх місяців ми регулярно поставляємо вакцину, і зараз Україна робить більш ніж 1 мільйон щеплень на тиждень, що дуже обнадійливо. Вакцинація разом із заходами громадського здоров'я допомагають нам подолати пандемію. І я закликаю людей із груп ризику, людей похилого віку та медичних працівників, які ще не отримали вакцину проти COVID-19, звернутись до свого сімейного лікаря або до центрів вакцинації, відкритих зараз по всій країні, щоб отримати щеплення до початку наступної хвилі пандемії, бути в безпеці та зберегти своє здоров'я", – сказав д-р Ярно Хабіхт, представник ВООЗ та Голова Бюро ВООЗ в Україні.

До кінця 2021 року, як очікується, Україна має отримати достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення від COVID в рамках ініціативи.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: