fbpx
Сьогодні
21:27 24 Сер 2021

"Укрзалізниця" доручила німецькій компанії Deutsche Bahn керувати пасажирськими перевезеннями

"Укрзалізниця" уклала договір про співпрацю з найбільшим залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn.

Як зазначають у Мінінфраструктури, він передбачає, що з 2022 року німці зможуть взяти під управління пасажирські перевезення: працюватимуть над налагодженням планування та розвитком пасажирських залізничних перевезень, оптимізацією закупівель та оновленням рухомого складу.

Як розповів член ради директорів Deutsche Bahn із питань інфраструктури Рональд Пофалла, до кінця 2021 року його компанія має делегувати своїх менеджерів. Якщо це вдасться успішно реалізувати, вже з початку 2022 року німці безпосередньо займатимуться управлінням пасажирськими перевезеннями в Україні.

"Той шлях, на який зараз стала "Укрзалізниця", Німеччина пройшла близько 10 років тому. Ми раді ділитися власним досвідом та поглиблювати нашу співпрацю", — сказав Пофалла.

За словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, передання в управління пасажирських перевезень є першим кроком до повної трансформації залізничних перевезень в Україні. Він зазначив, що у 2021 році держава вперше профінансувала пасажирські перевезення "Укрзалізниці".

"Маючи належне фінансування та спираючись на досвід німецької залізниці, ми розпочинаємо Велике будівництво на "Укрзалізниці", яке стосуватиметься всієї інфраструктури, парку рухомого складу та сервісу", — вважає Кубраков.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: