fbpx
Сьогодні
Фото 15:08 15 Сер 2021

До України прибув електропотяг швейцарської компанії Stadler: він може стати частиною проєкту City Express

У Київ, на станцію Дарниця, прибув електропоїзд Stadler FLIRT для випробувань, що можуть тривати кілька місяців.

Про це повідомляє The Village Ukraine, передає Рубрика.

Потяг сконструювали на білоруському заводі ЗАТ "Штадлер Міньск".

електропотяг Stadler

Його максимальна швидкість –160 км/год. Транспорт вміщує 262 людини, має вагони першого та другого класу, а також місця для людей з інвалідністю.

До Києва п'ятивагонний електропотяг привезли для проведення випробувань. "Укрзалізниця" розглядала запуск саме цих поїздів у проєкті City Express.

електропотяг Stadler

Stadler вже вибрав місце для локалізації виробництва в Україні – очікувалося, що протягом року підприємство передасть Україні для випробувань один-два потяги, які можуть задіяти в проєкті City Exspress.

електропотяг Stadler

Довідка

Stadler Rail AG – великий швейцарський виробник, конструює трамваї, потяги метро, приміські та швидкісні поїзди, залізничні та маневрові локомотиви, а також пасажирські вагони. Компанія виробляє транспорт на понад 20 заводах. Штат налічує більш як 12 тисяч працівників.

Нагадаємо, на початку серпня заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко анонсував запуск City Express у Києві, Харкові та Дніпрі.

Крім того, у травні компанія Stadler заявляла, що збирається побудувати в Україні завод для виробництва потягів і трамваїв.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: