fbpx
Сьогодні
12:55 16 Сер 2021

Кулеба доручив посилити посольство України в Таджикистані через події в Афганістані

Глава МЗС Дмитро Кулеба доручив посилити посольство України в Таджикистані у зв'язку з переходом влади в Афганістані до "Талібану".

Про це міністр повідомив у Твіттер, повідомляє Рубрика.

"В умовах поточної ситуації в Афганістані, доручив нашому посольству в Ісламабаді посилити колег в Душанбе. Тепер 2 українські дипмісії — в Таджикистані та Пакистані — моніторять ситуацію і готові допомагати громадянам", – зазначив міністр.

Як повідомляє "Європейська правда", у МЗС зазаначили, що йдеться про віддалене підключення дипломатів до роботи, а не їх фізичне переміщення.

"Про фізичне перебазування дипломатів не йдеться, натомість є рішення про підключення додаткового посольства України — в Ісламабаді — до роботи з моніторингу ситуації та потреб українських громадян в Афганістані. Посольство в Таджикистані займається нею вже певний час, але з огляду на розвиток ситуації, обсяг роботи зростає", – зауважили в МЗС.

Як повідомляла Рубрика, 13 серпня "Талібан" захопили найбільші міста Афганістану. 

15 серпня Таліби заявили про захоплення всього Афганістану.

Також зазначимо, що МЗС України рекомендує українцям не їхати до Афганістану.

Сьогодні стало відомо, з Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

При цьому у Талібані запевнили, що рух "забезпечить безпеку громадян і дипломатичних місій" та готовий до діалогу з політичними елітами країни.  Попри це США відправляють до Кабула тисячу військових для допомоги в евакуації американців.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: