fbpx
Сьогодні
10:23 16 Сер 2021

США відправляють до Кабула тисячу військових для допомоги в евакуації американців

Пентагон санкціонував відправку ще 1000 військовослужбовців для допомоги в евакуації з Кабула американських громадян і афганців, які працювали на США.

Про це повідомляє Reuters, передає Рубрика.

Таким чином американська присутність в Афганістані збільшиться майже до 6 тисяч.

Спільна заява Держдепартаменту та Пентагону після того, як повстанці Талібану ввійшли до афганської столиці, підтвердила, що Сполучені Штати протягом наступних 48 годин "збільшать нашу присутність у безпековій сфері до майже 6000 військовослужбовців, при цьому місія буде зосереджена виключно на сприянні цим зусиллям і бере на себе управління повітряним рухом".

У заяві йдеться, що вони працюють над забезпеченням безпеки аеропорту в Кабулі, "щоб забезпечити безпечний виїзд американського та союзного персоналу з Афганістану цивільними та військовими рейсами".

Як повідомляла Рубрика, 13 серпня "Талібан" захопили найбільші міста Афганістану. 

15 серпня Таліби заявили про захоплення всього Афганістану.

Також зазначимо, що МЗС України рекомендує українцям не їхати до Афганістану.

Сьогодні стало відомо, з Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

При цьому у Талібані запевнили, що рух "забезпечить безпеку громадян і дипломатичних місій" та готовий до діалогу з політичними елітами країни. 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: