fbpx
Сьогодні
14:43 16 Сер 2021

В Афганістані перебувають близько 50 українців, МЗС уточнює, хто з них хоче евакуюватися

English version here

В Афганістані перебувають близько 50 українців, дипломати уточнюють, хто з них хоче евакуюватися, і паралельно відпрацьовують безпечні шляхи евакуації.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

"За інформацією МЗС, в Афганістані продовжують перебувати до 50 українців. Майже з усіма нині встановлений зв'язок, дипломати уточнюють, хто із них має бажання бути евакуйованим. Паралельно опрацьовуються можливі шляхи безпечної евакуації, у тому числі із використанням можливостей іноземних партнерів. Тримаємо ситуацію на особливому контролі", – сказав Ніколенко.

Він нагадав, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив терміново посили посольство України в Душанбе, яке відповідає за Афганістан.

"Тепер одразу дві українські дипустанови – в Таджикистані та Пакистані – моніторять ситуацію та готові допомагати нашим громадянам", – запевнив речник МЗС.

Як повідомляла Рубрика, 13 серпня "Талібан" захопили найбільші міста Афганістану. 

15 серпня Таліби заявили про захоплення всього Афганістану.

Також зазначимо, що МЗС України рекомендує українцям не їхати до Афганістану.

Сьогодні стало відомо, з Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

При цьому у Талібані запевнили, що рух "забезпечить безпеку громадян і дипломатичних місій" та готовий до діалогу з політичними елітами країни.  Попри це США відправляють до Кабула тисячу військових для допомоги в евакуації американців.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: