fbpx
Сьогодні
Фото 21:29 14 Сер 2021

У Києві створили мурал на підтримку жінок, які постраждали від домашнього насильства

Фото: vechirniy.kyiv.ua

Столичні художниці закінчили роботу над першим муралом важливого соціального проєкту «Народжені з попелу» за підтримки ЮНЕСКО, Вітару Італія та фонду FFUN SDG.

Про це «Вечірньому Києву» повідомила авторка проєкту, київська фотохудожниця Євгенія Фулен.

Стінопис понад два місяці малювали на фасаді багатоповерхівки на вул. Княжий Затон, 21 художниці Юлія Абрамова та Яна Власенко-Бернацька.

І ось цього тижня роботи закінчили. На ньому зображена щаслива жінка, яка змогла піти від кривдника і стала вільною.

мурал на підтримку жінок

Фото: vechirniy.kyiv.ua

«Два місяці працювали над цим проєктом і ось маємо результат. Перший з трьох муралів щодо домашнього насилля вже на стіні будинку», — зазначила виданню Євгенія Фулен.

До ідеї створити такий проєкт фотохудожницю Євгенію Фулен підштовхнула історія її подруги, яка, на жаль, потерпала від тиранії.

«Кожна третя жінка в Україні страждає від знущань у родині, а кожна десята — помирає після нанесених травм. Аби хоч якось зарадити такій сумній статистиці, я вирішила зробити серію муралів, присвячених домашньому насиллю. Мої героїні не бояться говорити про свої особливі історії», — розповідає  Євгенія Фулен.

мурал на підтримку жінок

Фото: vechirniy.kyiv.ua

За допомогою арт фотографії, авторка кожну свою героїню з непростою долею перенесла в інший — казковий — світ, де немає місця насиллю та агресії. А художниці Юлія Абрамова та Яна Власенко-Бернацька вже безпосередньо перенесли зображення на стіну.

Фулен поділилася, що згодом ще два мурали з серії «Народжені з попелу» з'являться на вулиці Саксаганського та Вербицького. На них також намалюють жінок, які знайшли в собі сили сказати «ні» знущанням і тиранії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: