fbpx
Сьогодні
17:45 09 Сер 2021

У ТКГ прокоментували вимогу Росії щодо очної зустрічі в Мінську

English version here

Перенести засідання Тристоронньої контактної групи з Мінська можна буде тільки після зняття коронавірусних обмежень, заявив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович. Саме це питання розглядатиметься першим.

У чому складність перенесення переговорів в нове місце, розповів представник української делегації в Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш, пише "Україна 24".

"Всі три сторони повинні узгодити та погодитися на нове місце. По-друге, приймаюча сторона теж має погодитися. І по-третє, всі учасники переговорів повинні мати можливість приїхати на територію приймаючої сторони. Ми знаємо, що деякі учасники перебувають під санкціями та не можуть в'їжджати на територію Євросоюзу. Це окремий пласт роботи для ТКГ, який зараз, мені здається, недоречний, тому що одна хвиля коронавірусу змінюється іншою, і говорити зараз про очну зустріч — це така політтехнологія, інформаційна спецоперація Росії", — сказав він.

Гармаш вважає, що місце очних переговорів – це другорядне питання.

"Зараз переговори відбуваються в онлайн-режимі вже понад рік. Це досить зручно, це дало свої результати. Ми пам'ятаємо, що саме в такій формі було укладено перемир'я, яке врятувало десятки життів військових тільки з нашого боку. Тому питання, де проводити засідання і в якій формі, вторинне. Первинним є бажання сторін вести конструктивний діалог, поки такого бажання з боку Росії ми не бачимо. Ми бачимо бажання Москви представити себе посередником, а нам нав'язати діалог зі своїми маріонетками. Це неприйнятно для нас і не сприяє вирішенню конфлікту", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: