fbpx
Сьогодні
22:25 05 Сер 2021

Зеленський знову заявив, що мир на Донбасі на 90% залежить від Путіна

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський вважає, що 90% успіху в питанні встановлення миру в Донбасі залежить від президента РФ Владіміра Путіна.

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Я дуже цього хочу (припинення війни на Донбасі – ред.). Я все роблю для цього. Але – на жаль, не все від мене залежить. Я сьогодні вважаю, і абсолютно цього не приховую – і президент Російської Федерації знає мою думку – сьогодні 90% успіху в питанні повернення Донбасу, в мирі в Україні, в деокупації наших територій залежить від однієї людини. І точно треба знати, що він з цим живе ", – заявив Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Дом" в четвер.

За його словами, "люди на Донбасі повинні це розуміти".

"Люди не повинні жити якимись ілюзіями: ось якби, та якби. Немає такого… Наші люди люблять (питати – ред.): Чи є план "А"? Чи є "Б", "В", "Г"? – Так, все є. Є, але потрібна воля. Політична воля. Воля людська. І з української сторони ця воля абсолютно є", – сказав Зеленський.

Крім того, голова держави підкреслив, що закриті з боку окремих районів Донецької та Луганської областей контрольні пункти в'їзду-виїзду є "ще одним підтвердженням небажання російської сторони виконувати домовленості щодо Донбасу".

"Ми з ним домовилися про КПВВ на саміті "нормандської четвірки"(Париж, 2019 рік – ред.). Я людина слова – ми все побудували. Ми всіх туди привезли – наших, журналістів, послів. Є місцеві люди, які бачать це… А з їхнього боку (РФ і російські найманці – ред.) є можливість. Ось в чому проблема. Чому я говорю: немає бажання. Не можна сказати, що – так там просто немає грошей. Це ж неправда. Вони просто перекрили. Це їх воля", – сказав він.

Президент також зазначив, що аналогічна ситуація склалася і з доступом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) на окуповану частину Донбасу до утримуваних українцев.

"Можна туди, не нам – Червоному Хресту – передати ліки, медиків відправити? Нам все це (РФ – ред.) Підтвердила, що буде можливість. Доступу у Червоного Хреста з моменту нашої домовленості (в Парижі у 2019 році – ред.) Не було жодного ", – розповів Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: