fbpx
Сьогодні
12:16 09 Сер 2021

Арестович сказав, коли розглянуть перенесення засідань ТКГ з Мінська

Спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що після зняття карантинних обмежень, першим буде розглядатися питання перенесення засідань ТКГ з Мінська. Переговори потрібні Росії для продовження спроб нав'язати Україні діалог з так званими представниками ОРДЛО.

Про це повідомив Арестович в ефірі телеканалу "Дом".

За його словами, Росія намагається показати, що вона нібито не є стороною конфлікту. Зустріч української делегації з представниками незаконних збройних формувань виключена, додав він.

Формат очних зустрічей передбачений мінськими домовленостями, проте в умовах коронавірусу це неможливо. Адже за правилами, які нагадав Арестович, після приїзду з РФ та Індії всі громадяни повинні проходити 14-денну самоізоляцію.

Що ж стосується зустрічей ТКГ, коли будуть зняті карантинні обмеження, перш за все, буде розглядатися питання про нове місце їх проведення.

"Чи зможе Мінськ утримати статус посередника – це вже дуже велике питання, враховуючи, що ми не визнали Лукашенка законно обраним президентом Білорусі і відмовили йому в праві представляти білоруський народ. Тому мова, з досить великою часткою ймовірності, піде про перенесення переговорів з Мінська. А це ще одна дуже довга процедура", – сказав Арестович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: