fbpx
Сьогодні
18:26 23 Лип 2021

Стало відомо, хто замінив Монастирського у парламенті

Центральна виборча комісія визнала Антона Швачка обраним народним депутатом за списком партії "Слуга народу" на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у п'ятницю, передає Рубрика.

"Визнати обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатносу виборчому окрузі Швачка Антона Олексійовича, 1992 року народження, освіта вища, тимчасово непрацює, проживає у місті Суми, безпартійний, включений до виборчого списку політичної партії "Слуга народу" під №139″, – зачитала текст постанови секретар ЦВК Олена Гатаулліна.

За її словами, таке рішення прийнято у зв'язку з рішенням Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Слуги народу" Дениса Монастирського.

Хто такий Антон Швачко?

Отримав диплом бакалавра на факультеті харчових технологій Сумського національного аграрного університету. У 2017 році здобув диплом магістра за спеціальністю "Маркетолог" на факультеті економіки і менеджменту.

Як зазначається на сайті ЦВК, під час балотування на виборах був безробітним. За словами нардепа від Сум Михайла Ананченка, Швачко є головою секретаріату обласного осередку партії "Слуга народу".

Влітку 2019 року він брав участь у навчаннях народних депутатів у Трускавці.

Згідно з декларацією за 2018 рік єдиним джерелом доходу Швачка були 48 тисяч гривень від відчуження рухомого майна. Також він вказав, що має готівкою 2,5 млн гривень, 27 тисяч доларів, 15 тисяч євро та 2,8 млн гривень — на банківських рахунках. Також зазначається, що у 2018 році він придбав квартиру у Сумах вартістю 93 тисяч гривень (85,2 м кв.).

Як зазначає Суспільне, також чоловік з таким самим ім'ям прізвищем і по батькові є в реєстрах митників як людина, яка імпортувала авто у 2016 році до України з Чехії.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков написав заяву про свою відставку з посади міністра внутрішніх справ.

У той же день на засіданні фракції "Слуга народу" Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра МВС голову Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: