fbpx
Сьогодні
12:23 16 Лип 2021

Верховна Рада обрала Монастирського новим міністром внутрішніх справ України

English version here

Фото: РБК-Україна

Верховна Рада обрала Монастирського новим міністром внутрішніх справ України.

Про це повідомляє Рубрика.

За проголосував 271 народний депутат.

"Головним моїм завданням на посаді міністра буде безпека громадян, держави, збільшення рівня довіри суспільства до правоохоронних органів", – заявив він.

Монастирський назвав своїми пріоритетами встановленння камер відеонагляду та протидію поширенню наркотиків.

Денис Монастирський народний депутат від "Слуги народу". Його кандидатуру на пост міністра внутрішніх справ запропонував президент Володимир Зеленський.

«Він запропонував мені як людину, з якою йшов в команді, як керівника профільного комітету, як людину, яка, на думку президента, зможе очолити цей напрямок», – сказав нардеп.

Денис Монастирський

Що відомо про Монастирського?

Денис Монастирський народився в Хмельницькому 12 червня 1980 року. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права, кандидат юридичних наук. Очолював відділ з питань законотворчості і наукових експертиз науково-дослідної частини Хмельницького університету управління та права, був доцентом.

Є співзасновником і членом правління Подільського молодіжного культурного об'єднання У майбутнє через культуру. У 2013 році був визнаний найкращим волонтером року за результатами Національного конкурсу Волонтер року.

У 2007-му працював юристом у компанії Hillmont Partners, 2009-му — в Global Ties KC, у 2015—2017 роках був юристом у компанії ТОВ Лігал Консалтинг.

У 2019-му його представили як експерта команди Володимира Зеленського з питань реформування правоохоронної системи. У VIII скликанні Верховної Ради Монастирський був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка, який зараз є найближчим соратником Арсена Авакова.

Монастирський був секретарем конкурсної комісії з відбору керівництва Держбюро розслідувань. Експерт реформування правоохоронної і судової системи ГО Український інститут майбутнього, член Головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури.

У 2019-му пройшов до Верховної Ради IX скликання за списком партії Слуга народу під номером 19. У парламенті очолив комітет з питань правоохоронної діяльності. Рух ЧЕСНО станом на 24 липня 2020 року називає його одним з народних депутатів, які подали найбільше законопроєктів.

За даними порталу Слово і діло, в статусі нардепа Монастирський виконав 19 своїх обіцянок з 99 (19%), 3 — провалив, 77 — в процесі виконання.

Денис Монастирський

Декларація

Денис Монастирський одружений, має двох синів. Дружина Жанна Монастирська — начальниця відділу представництва та судово-аналітичної роботи в Держбюро розслідувань.

Вона має дві земельні ділянки площею 1500 кв.м. (Масівці Хмельницької області) та 600 кв.м. (Хмельницький). Дружина з дітьми прописані в будинку площею 78 кв.м. в Масівцях, яким володіє третя особа.

Народний депутат орендує квартиру в Києві площею 100,8 кв.м. і прописаний у квартирі площею 33,3 кв.м. в Хмельницькому, якою володіє третя особа.

Монастирський їздить на Suzuki SX-4 2008 року випуску, купленій у 2016 році, і KIA SPORTAGE 2017 року випуску, купленій у 2020-му.

Дружина нардепа у 2020-му заробила 1 млн 102 тис. грн в Держбюро розслідувань, сам Монастирський отримав 537 тис. грн від роботи у Верховній Раді, 1 млн 295 тис. грн — від відчуження нерухомості, 224 тис. грн — від відчуження рухомого майна. Також він задекларував подарунок в грошовій формі у 298 тис. грн від Алли Монастирської.

Дружина Монастирського зберігає 680 тис. грн готівкою і 157 тис. грн на банківських рахунках, політик — 2 млн 50 тис. грн готівкою і 436,5 тис. грн на банківських рахунках.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: